Jaarlijks raken 830.000 mensen ernstig gewond bij een privé- , sport- of verkeersongeval. Wanneer elke seconde telt, kunnen omstanders het verschil uitmaken tussen leven en dood. Goed opgeleide en getrainde eerste hulpverleners weten hoe zij moeten handelen bij ongevallen en acute ziekten. Thuis, onderweg, op school of op het werk, kunnen eerste hulpverleners slachtoffers adequaat behandelen in afwachting van professionele hulp.
Goede eerste hulpverlening begint bij een goede opleiding. Elke goede opleiding begint bij een goede instructeur. Moderne lesmethoden en -middelen, lesstof van officieel erkende instanties, regelmatige herhalings- en bijscholingscursussen dragen bij tot het best haalbare resultaat: optimaal geschoolde en getrainde eerste hulpverleners.
Deze cursus is speciaal bedoeld voor iedereen die frequent omgaat met kinderen. Allereerst de ouders, opa en oma en de rest van de familie. Maar ook de oppasmoeder, de medewerkers van het kinderdagverblijf en de school. Een kind is niet de verkleinde versie van de volwassene. Eerste hulp aan kinderen vraagt om een eigen aanpak, zowel in de benadering als de behandeling van het kind. In deze cursus gaan we daar uitgebreid op in, want een ongeluk zit helaas in een klein hoekje.
In deze cursus leren wij u hoe u uw eigen of andermans kinderen kunt helpen in een noodgeval. Van een kleine kniewond na een val tot de meest serieuze verwondingen. Als ouder wil je er niet aan denken, maar toch zijn er jaarlijks vele gevallen van ernstig letsel bij kinderen. Het vallen van de trap of speeltoestel, een elektrische schok, brandwonden etc. Het zijn helaas ernstige gevallen die nog veel te vaak voorkomen.
Deze cursus leert u niet alleen alerter te worden op mogelijke gevaren maar we leren u uiteraard ook hoe u een kind in een noodsituatie kunt benaderen, helpen en verzorgen.